inspecties

Van Maanen Techniek Groep

SCIOS Keuringen

SCIOS (Stichting Certificering Inspectie en Onderhoud van Stookinstallaties) is een Nederlandse organisatie die zich bezighoudt met het certificeren, inspecteren en onderhouden van stookinstallaties. SCIOS-keuringen zijn inspecties en controles die worden uitgevoerd om ervoor te zorgen dat stookinstallaties, zoals verwarmings- en stoomsystemen, voldoen aan de wettelijke eisen en veiligheidsnormen. Deze keuringen zijn essentieel om de veiligheid, efficiëntie en betrouwbaarheid van stookinstallaties te waarborgen en risico's op storingen of ongevallen te minimaliseren.

Offerte aanvragen Adviesgesprek
×
scope10

Van Maanen Techniek Groep

Scope 10

Een inspectie van de elektronische installatie gaat bij Scope 10 verder dan alleen het elektronische materieel. In tegenstelling tot de bekende NEN 3140 inspectie wordt er bij een SCIOS Scope 10 keuring ook beoordeeld op het brandrisico van het elektrische materiaal. Een complete inspectie die gebaseerd is op de NTA 8220. Vaak wordt een Scope 10 inspectie uitgebreid met een keuring van Zonnestroom-installaties of arbeidsmiddelen. Om een SCIOS inspectie uit te mogen voeren dienen de inspecteurs hierop gecertificeerd en opgeleid te zijn. Onze inspecteurs zijn zowel SCIOS als NEN gecertificeerd en hebben jarenlange (praktijk) ervaring. Dat maakt dat zij niet alleen inspecteren, maar u ook voorzien van een advies op maat. Zo voorkomt u veiligheidsproblemen en blijft uw bedrijfscontinuïteit gewaarborgd.

Offerte aanvragen of een vrijblijvend adviesgesprek?

zonnepanelen

Van Maanen Techniek Groep

Scope 12

Zonne-energie is tegenwoordig een van de meest populaire en een duurzame manier van het opwekken van energie. Om de veiligheid en bedrijfszekerheid te waarborgen is het belangrijk om de zonnestroominstallatie, ook wel PV-installatie, periodiek te laten inspecteren. De inspectie wordt volbracht volgens de SCIOS Scope 12 regelementen en omvat niet alleen de zonnepanelen zelf maar ook:

  • Draagkracht van de bouwkundige constructie;
  • Ventilatie van in-dak systemen;
  • Brandbaarheid van dakmaterialen;
  • De connectoren e.d. in de installatie.

Offerte aanvragen of een vrijblijvend adviesgesprek?

scios apparatuur

Van Maanen Techniek Groep

Scope 12, een goede keuring

Het belang van een goed uitgevoerde keuring volgens de Scope 12 regelementen is dus erg groot. Het gaat immers om de veiligheid van de bouwconstructie ten opzichte van de PV-installatie en brandbaarheid van dakmaterialen. Voor veel verzekeraars is daarom een SCIOS Scope 12 certificaat vereist. Naast de beoordeling van de installatie krijgt u van ons in de rapportage ook altijd een stuk advies op maat. Dit geldt niet alleen voor de Scope 12 inspecties, maar ook voor bijvoorbeeld onze NEN 3140 en Scope 10 keuringen. Zo blijft uw bedrijfscontinuïteit en veiligheid gewaarborgd.

Offerte aanvragen of een vrijblijvend adviesgesprek?